Γονείς Προσέξτε!! Ο «MOMO» νέο παιχνίδι αυτοκτονίας έχει χτυπήσει ήδη τους νέους της Βρετανίας

Αυτό το φρικιαστικό πλάσμα είναι το «Momo», ο τελευταίος χαρακτήρας της εφαρμογής σε απευθείας σύνδεση πίσω από τίτλους όπως το «Suicide game hits UK», που κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται στα άρθρα για να διαβάσουν περισσότερα. Εξαιρετικό για βραχυπρόθεσμο σοκ αποτέλεσμα, αλλά όχι μακροπρόθεσμα.

Ακόμη και η βασική έρευνα ανοιχτού κώδικα υποδηλώνει ότι το «Momo» τρέχει από χάκερ που αναζητούν προσωπικές πληροφορίες. Οποιοσδήποτε ή όποιος είναι πίσω από αυτό, δεν αμφισβητείται ότι το περιεχόμενο που αποστέλλεται είναι φρικτό. Η εγκατάσταση μπορεί να προέρχεται από πολλές άλλες εφαρμογές – οτιδήποτε έχει λειτουργία συζήτησης. Μια «επαφή κατά της βιασύνης» στέλνει έναν αριθμό και σας λέει να επικοινωνήσετε μαζί τους στο Whatsapp. Ένα βίντεο τέτοιου είδους αλληλεπίδρασης στην Αμερική δείχνει ότι μια δυσοίωνη ηχητική φωνητική ηχογράφηση στέλνεται σε ένα παιδί που τους λέει να πάρουν ένα μαχαίρι στο δικό τους λαιμό. Άλλο απειλεί την οικογένεια εάν δεν έχει ολοκληρωθεί μια «πρόκληση». Είναι ψυχρή προβολή. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και φυσικά τώρα μιμητές.

Ο κίνδυνος έγκειται στο ότι το παιδί σας αισθάνεται πιεσμένο να ακολουθεί τις εντολές ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ εφαρμογής μέσω «προκλήσεων» ή πίεσης από ομοτίμους σε χώρους συνομιλίας και παρόμοια.

Το 2017 ήταν «Μπλε Φάλαινα», τώρα είναι «Momo». Θα υπάρξει και κάτι άλλο.

Μην εστιάζετε μόνο στο Momo, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε σε τι έχει πρόσβαση το παιδί σας online. Το πιο σημαντικό είναι ότι το παιδί σας να μην δώσει προσωπικές πληροφορίες σε οποιονδήποτε δεν γνωρίζει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του πει ή να τους κάνει να κάνουν κάτι που δεν θέλουν.

Όταν πρόκειται για συσκευές, όλα τα τηλέφωνα έχουν γονικό έλεγχο και διάφορα πράγματα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή μέσω του παροχέα δικτύου. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ρωτήστε. Αν υπάρχουν γονείς εκεί έξω που έχουν βρει μεθόδους που λειτουργούν, συζητήστε τους εδώ για όφελος όλων.

Παρόμοια προειδοποίηση έχει δημοσιευθεί από το αστυνομικό τμήμα PSNI Craigavon της Ιρλανδίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s