Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Sullivan

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Sullivan.

Ο J. Sullivan συνεχάρη τον Γ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Γ. Κατρούγκαλος τόνισε το ρόλο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κύπρο, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον J. Sullivan για τη προσεχή σύγκληση της τριμερούς συνόδου Κορυφής Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ στην Κρήτη. Αμφότεροι οι υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδος-ΗΠΑ και την περαιτέρω προώθησή του.

Ο Γ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον J. Sullivan για τη συμμετοχή του στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 3-4 Απριλίου 2019 στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της οποίας θα μπορούσε να δοθεί περαιτέρω ώθηση στη συνεργασία Ελλάδος-ΗΠΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s