ΕΑΣΥΑ:Έκοβαν τα ρεπό μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα


Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες από την ανακοίνωση μας για τους δεκάδες τραυματισμούς συναδέλφων μας κατά το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής, εξαιτίας εκτός των άλλων και επιχειρησιακής ανεπάρκειας, σήμερα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών επανέρχεται και καταγγέλλει ότι από χθες το βράδυ έχει γίνει δέκτης εκατοντάδων παραπόνων μελών μας για καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας καθώς και ανάκληση Ημερήσιων Αναπαύσεων ακόμα και στις 02.00 τα ξημερώματα (!!!), προκειμένου να διατεθούν σήμερα σε μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας ενόψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που όπως φαίνεται θα περάσει και αυτή από τις πλάτες του εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού, όπως πολλά άλλα αντιλαϊκά μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης (μνημόνια, πλειστηριασμοί κατοικιών κ.α.). Ενός αστυνομικού που δεν του παρέχει η Πολιτεία ούτε τα αυτονόητα, όπως καθαριότητα στην εργασία του, ατομικά εφόδια, πρόσβαση στα Μ.Μ.Μ., νυχτερινή αποζημίωση, αναλώσιμα υλικά, ούτε οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό στην ζωή του.
Προφανώς τα μέτρα είναι έκτακτα και όπως έχουμε αποδείξει, έχουμε απόλυτη κατανόηση για το ποιες περιστάσεις είναι δύσκολες.
Αυτό όμως που δεν δικαιολογείται είναι ότι ενώ από χθες (24-01-2018) το μεσημέρι έγινε γνωστή η αναβολή της ψήφισης της συμφωνίας για σήμερα 25-01-2018, τα μέτρα έφτασαν στις Υπηρεσίες μαύρα μεσάνυχτα!! Κυριότερα όμως δεν δικαιολογείται η ανάκληση Ημερησίων Αναπαύσεων από κάποιες Υπηρεσίες.
Αφού πρώτα ενημέρωσαν τους συναδέλφους ότι την επόμενη έχουν Η.Α. , τα μεσάνυχτα τους ενημέρωσαν ότι αυτό ανακαλείται και εργάζονται 06.00 ή 07.00 π.μ. Κάπου εδώ η κατανόησή μας τελειώνει.
Η Ένωση Αθηνών καλεί τα μέλη της στα οποία ανακλήθηκε η Η.Α., να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της Ένωσης Αθηνών ή με τα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσής μας, να τεθεί το θέμα νομικών ενεργειών για τα ανωτέρω, μαζί με το θέμα νομικών ενεργειών για τους τραυματισμούς συναδέλφων.
Υ.Γ.: Κάποιοι Διοικητές είχαν την ανθρωπιά να ειδοποιήσουν για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στην υπηρεσία από νωρίς χθες, κάποιοι άλλοι όχι. Το ποιος έκανε τι, ας το διερευνήσουν οι ανώτεροί τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s