Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία « ECLIPSE III », για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων

Η Ελληνική Αστυνομία, το χρονικό διάστημα από 19 έως 30 Νοεμβρίου 2018, συμμετείχε στην κοινή αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ECLIPSE III», για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης καπνικών προϊόντων.

Η επιχείρηση διεξήχθη με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής του Νόμου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SELEC) και συμμετείχαν τόσο τα κράτη μέλη του συγκεκριμένου Κέντρου (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία) όσο και οι εταίροι του.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ενεργά στην Κοινή Αστυνομική Επιχείρηση, διεξάγοντας εντατικούς ελέγχους στα συνοριακά σημεία και στο εσωτερικό της χώρας, εστιάζοντας κυρίως σε μέσα μεταφοράς και διακίνησης των καπνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 4.570 έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπου συνελήφθησαν συνολικά 69 άτομα, βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 709.622 τεμάχια τσιγάρων και περίπου (148) κιλά καπνού.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με επιτυχία σε παρόμοιες επιχειρήσεις ECLIPSE και ECLIPSE II , κατά τα έτη 2016 και 2017, αντίστοιχα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s