Αναδρομικά αποστράτων: Στα δικαστήρια καταφεύγουν οι Ενώσεις για τα λάθη που υπάρχουν στον υπολογισμό

Πηγή :https://www.armyvoice.gr
Προσφυγή στην Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι θεσμικές ενώσεις των αποστράτων, υποστηρίζοντας ότι τα μέλη τους δεν έλαβαν αναδρομικά αποστράτων που δικαιούνται.

Η ανακοίνωση των Ενώσεων για τα αναδρομικά αποστράτων

1.-Μετά την μεταφορά στους λογαριασμούς των αποστράτων και των ορφανικών οικογενειών αυτών , των λεγομένων αναδρομικών (στην ουσία παρανόμως παρακρατηθείσες-περικοπείσες συντάξιμες αποδοχές ) , διεπιστώθησαν τα ακόλουθα :

  • -Πολύ λιγότερα ποσά από αυτά τα οποία υπελόγιζαν
  • -Τεράστιες διαφορές στα ποσά για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων.
  • -Περιπτώσεις με μηδενικά ή ευτελή ποσά

2.-Είναι σαφές ότι ο Ν.4574/18 και η κανονιστική αυτού ΚΥΑ , που αφορούν τους αποστράτους , είναι εκτός πνεύματος και γράμματος των Αποφάσεων του ΣτΕ , που έκριναν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις του Ν.4093/12 , και ειδικότερα την περικοπή τους από 01-08-2012 και καθόριζαν ότι αυτές πρέπει να επανέλθουν στο ύψος της 31-07-2012 χωρίς περαιτέρω μελλοντική μείωσή τους.

Σημειώνεται δε ότι οι εν λόγω Αποφάσεις του ΣτΕ προέκυψαν κατόπιν προσφυγής των τριών Ενώσεων Αποστράτων.

3.-Ο Ν.4574/18 συνεχίζει τις αλχημείες παρελθόντων ετών , δηλαδή δίνει αναδρομικά επί υποτιθέμενης προσαρμογής της σύνταξης στο ύψος της 31-07-2012 , χωρίς όμως τελικά να προσαρμόσει τις συντάξεις στο ύψος αυτό, αφήνοντας τις συντάξεις στο ύψος που είχε θεσμοθετηθεί με τον Ν.4307/14.

4.-Η Κυβέρνηση γνωρίζοντας την αλχημεία αυτή , ονόμασε τα επιστραφέντα ποσά ως “ εφάπαξ χορηγία “ και θεωρεί ότι η υποχρέωσή της για συμμόρφωση με τις Αποφάσεις του ΣτΕ ολοκληρώθηκε.

5.-Παρ όλο όμως ότι τα “ αναδρομικά “ βασίσθηκαν σε εικονική αύξηση των συντάξεων , εν τούτοις τα ποσά υπέστησαν όλες τις μνημονιακές κρατήσεις , οι οποίες όμως επιβάλλονται επί της λαμβανόμενης σύνταξης και όχι επί της υποθετικής.

Έτσι και αύξηση των συντάξεων δεν συνέβη , αλλά έγιναν κρατήσεις ωσάν να είχε γίνει αύξηση αυτών.

6.-Επακόλουθο των ανωτέρω είναι ότι πολλοί απόστρατοι με τα “αναδρομικά”, άλλαξαν προς τα πάνω κλίμακα των μνημονιακών νόμων , με αποτέλεσμα ένας ο οποίος έλαβε μεικτά π.χ. 1000 ΕΥΡΩ να πληρώσει 500 ΕΥΡΩ σε επί πλέον κρατήσεις και ούτω καθ εξής.

7.-Επισημαίνουμε ότι οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι που εφαρμόσθηκαν για να γίνουν αυτές οι κρατήσεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ.

8.-Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη συμμόρφωση με τις Αποφάσεις του ΣτΕ και να πάψει να εφαρμόζει αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους.

9.-Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι θα τους ενημερώσουμε για τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε ατομικό επίπεδο και ότι δεν θα αφήσουμε και αυτή την κοροϊδία να περάσει , προσφεύγοντας για άλλη μία φορά στην Δικαιοσύνη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s